Facings Rotterdam

Zijn uw tanden verkleurd, vervormd of beschadigd? Dan kunnen facings de oplossing bieden. U bent van harte welkom bij Loef Mondzorg voor het plaatsen van facings. Facings zijn dunne, op maat gemaakte schildjes die over de voorkant van uw tanden worden geplaatst om de esthetiek van uw gebit te verbeteren. Het biedt een goede oplossing voor mensen die niet tevreden zijn met de kleur, vorm of stand van hun tanden. Ze zorgen ervoor dat uw tanden er witter en rechter uit zullen zien, zodat u weer een stralende glimlach zult hebben. Wilt u facings laten plaatsen in Rotterdam? Dan bent u bij Loef Mondzorg aan het juiste adres. Onze praktijk is gevestigd aan de Weena 91 in het centrum van Rotterdam. Klik hier als u zich direct wilt inschrijven.

Facings Rotterdam Centrum

Facings: composiet of porselein?

De voordelen van composiet facings

  • Ze zijn goedkoper dan porseleinen facings;
  • Ze zijn gemakkelijker te plaatsen dan porseleinen facings;
  • Ze zijn gemakkelijker te repareren dan porseleinen facings.

De voordelen van porseleinen facings

  • Ze zien er over het algemeen mooier en natuurlijker uit dan composiet facings;
  • Ze verkleuren minder snel dan composiet facings;
  • Ze zijn duurzamer dan composiet facings.

Onze tandarts helpt u graag bij het maken van een geschikte keuze voor uw situatie. Maak een afspraak en kom langs in onze tandartspraktijk, gelegen in het centrum van Rotterdam. Wij kijken ernaar uit om u te mogen ontvangen.

Facings plaatsen Rotterdam Centrum

Facings plaatsen bij Loef Mondzorg in Rotterdam

Wij krijgen regelmatig de vraag hoe het proces van het plaatsen van facings eruitziet. Wij leggen het u graag uit. Mocht u hier vragen over hebben, schroom dan niet om contact met ons op te nemen. U kunt tijdens de openingstijden van onze praktijk bellen naar: 010 – 200 48 15. Eén van onze medewerkers staat u graag te woord.

  • Tijdens uw eerste bezoek aan onze praktijk in Rotterdam, zullen wij uw gebit grondig onderzoeken en bepalen welk type facings het beste bij u past.
  • Vervolgens zullen wij uw mogelijke toekomstige lach ontwerpen die wij eerst in uw mond willen testen. Op deze manier krijgt u op voorhand te zien wat het eindresultaat zal worden.
  • De volgende stap is het voorbereiden van uw tanden op de plaatsing van de facings. Dit omvat het afnemen van een zeer dun laagje van uw tanden om ruimte te maken voor de facings.
  • Indien u porseleinen facings wilt laten plaatsen, dient er eerst een scan te worden gemaakt van uw tanden. Deze scan wordt vervolgens naar het tandtechnisch laboratorium gestuurd, waar de facings op maat zullen worden vervaardigd.
  • Wanneer de facings zijn gemaakt, zullen wij ze op uw tanden cementeren met behulp van speciaal cement. Na de plaatsing zullen wij de facings nog enigszins bijwerken en polijsten om ervoor te zorgen dat ze perfect passen en er natuurlijk uitzien.
Facings Rotterdam Centrum

Wat zijn de voordelen van facings?

Het laten plaatsen van facings in onze tandartspraktijk in Rotterdam biedt een aantal voordelen voor mensen die hun glimlach willen verbeteren. Hieronder hebben wij enkele van deze voordelen overzichtelijk voor u op een rijtje gezet:

  • Facings kunnen tanden herstellen die verkleurd, vervormd of beschadigd zijn en daarmee uw glimlach verbeteren;
  • Doordat facings de esthetiek van uw gebit verbeteren, kunnen ze uw zelfvertrouwen een boost geven;
  • Facings worden gemaakt van duurzaam materiaal, waardoor ze lang meegaan en u jarenlang kunt genieten van een mooie, natuurlijk uitziende glimlach;
  • Het plaatsen van facings is een relatief snelle en pijnloze procedure.

Als u geïnteresseerd bent in het laten plaatsen van facings in onze tandartspraktijk in Rotterdam, neem dan contact met ons op om een afspraak te maken met één van onze ervaren tandartsen. Wij kunnen u helpen bij het kiezen van de juiste facings voor uw specifieke situatie en zorgen voor een veilige en pijnloze behandeling.

Facings kosten Rotterdam Centrum

Hoeveel kost het om facings te plaatsen?

De kosten van facings kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Zo kan het type materiaal dat wordt gebruikt bij het maken van de facings invloed hebben op de kosten. Over het algemeen zijn porseleinen facings duurder dan composiet facings. Maar de kosten kunnen ook worden beïnvloed door het aantal facings dat benodigd is.

Neem contact met ons op voor meer informatie over de kosten van facings of om direct een afspraak te maken. Voor een volledig overzicht van alle behandelingen inclusief bijbehorende kosten, raden wij u aan om een kijkje te nemen op onze tarievenpagina of op de website van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Hier vindt u alle actuele tarieven van 2024.

Maak een afspraak bij Loef Mondzorg in Rotterdam

Wilt u ook weer vol zelfvertrouwen lachen? Schrijf u dan in bij Loef Mondzorg voor het laten plaatsen van facings. Ons toegewijde team van tandheelkundige professionals zorgt ervoor dat uw gebit weer zal stralen. U kunt bij ons rekenen op de nieuwste technieken en materialen en een persoonlijke aanpak. Wij kijken ernaar uit om u te verwelkomen in onze mooie en moderne tandartspraktijk in het hart van Rotterdam.

Veelgestelde vragen over Facings Rotterdam

Facings zijn niet permanent, maar gaan wel lang mee. Afhankelijk van het materiaal en de zorg die aan de facings wordt besteed, kunnen ze 5 tot 15 jaar meegaan voordat ze vervangen moeten worden.

Facings kunnen 5 tot 15 jaar meegaan voordat ze vervangen moeten worden. Hoe beter de nazorg, hoe langer de facings mee kunnen gaan. Ook het materiaal waarvan de facings zijn gemaakt heeft hier invloed op. Porseleinen facings zijn over het algemeen duurzamer dan composiet facings en gaan doorgaans langer mee.

De kosten voor facings kunnen variëren afhankelijk van het type materiaal dat wordt gebruikt en het aantal facings dat nodig is. Over het algemeen zijn porseleinen facings duurder dan composiet facings.

Dit kan per zorgverzekeraar en polis verschillen. In sommige gevallen worden facings vergoed als er sprake is van een medische indicatie, zoals ernstige slijtage of beschadiging van de tanden. Informeer bij uw zorgverzekeraar naar de voorwaarden en vergoedingen.

Het plaatsen van facings kan meestal in twee tot drie afspraken worden voltooid. Tijdens de eerste afspraak zullen wij de tanden voorbereiden en afdrukken maken voor de facings. De volgende afspraak is voor het plaatsen van de facings en indien nodig kunnen er nog aanpassingen worden gedaan tijdens een derde afspraak.

Het plaatsen van facings is meestal niet pijnlijk. Indien gewenst kunnen wij een verdoving toedienen voordat de facings worden geplaatst om ervoor te zorgen dat u geen pijn voelt tijdens de procedure. Na het plaatsen van de facings kunt u enige gevoeligheid ervaren, maar dit verdwijnt meestal binnen enkele dagen.

Om facings in goede staat te houden, is het belangrijk om een goede mondhygiëne te handhaven. Dit omvat twee keer per dag poetsen, flossen en regelmatig bezoek aan de tandarts. Vermijd ook het kauwen op harde voorwerpen en het gebruik van uw tanden als gereedschap. Door deze stappen te volgen, kunnen facings jarenlang meegaan en hun mooie uiterlijk behouden.

“Lach, leef, Loef”

Wilt u zich direct inschrijven of liever eerst contact met ons opnemen? Dat kan gemakkelijk via onze website!

Libelle Staand Loef Mondzorg