Witte vullingen

Als er tandbederf in een tand of kies zit of als uw kies afbreekt, dan kunnen we dit restaureren met een vulling. De tandarts kan u zelf behandelen of u voor kleine nieuwe gaatjes verwijzen naar een mondhygiënist. Een vulling wordt bij Loef in de kleur van de tand vervaardigd.

Wanneer heeft u vullingen nodig?

Uw tand of kies kan gevuld worden als u een gaatje (tandbederf) heeft of als uw kies afbreekt. Een bestaande vulling moet soms vervangen worden als er bijvoorbeeld een breuk in zit. Een vulling zorgt ervoor dat u weer goed kan kauwen en voorkomt verdere (pijn)klachten. Als uw tandvlees iets is teruggetrokken dan liggen uw tandhalzen bloot. Dit kan gevoeligheid geven bij koude of warme dranken. We kunnen uw tandhals dan afdenken met een vulling.

Let op

Na de behandeling kan de tand of kies wat gevoelig zijn. Na een paar weken (maximaal 6) moet dit overgaan. Soms is een vulling iets te hoog, dit kunnen we aanpassen. Nemen de klachten niet of wordt het erger, neem dan contact met ons op. Als de vulling diep is, dan kan het zijn dat er (alsnog) een wortelkanaalbehandeling nodig is.

Loef gebruikt composiet vullingen in plaats van amalgaam

Kleine correcties kunnen met hightech composietvullingen worden gemaakt. In vergelijking met amalgaam is composiet een esthetisch, tandkleurig materiaal. Amalgaamvullingen bevatten kwik – een reden voor ons om ze niet aan te bieden om u gezond en mooi te laten glimlachen.

Heeft u een mooie vulling nodig? Maak meteen een afspraak

Heeft u een vulling nodig vanwege tandbederf of een gebroken tand? Maak snel een afspraak zodat we uw tanden weer zo mooi en wit kunnen maken als u wilt.

Veelgestelde vragen over Witte vullingen

Een witte vulling (van composiet) kan jaren meegaan. Uiteraard is de levensduur afhankelijk van de mondhygiëne en het eet- en drinkpatroon.

Een witte vulling bestaat uit kleine glasdeeltjes in een kunsthars. Hiermee kunnen kleine gaatjes of oneffenheden in het gebit worden weggewerkt. De naam ‘witte vulling’ komt door het gebruik van het witte materiaal, in tegenstelling tot de amalgaamvullingen die zilverkleurig zijn.

De composiete vulling is in eerste instantie esthetisch mooier, omdat deze wit is en dus minder goed te zien is. Daarnaast hecht dit materiaal ook beter aan de tand en kunt u na de behandeling direct weer eten omdat het direct wordt uitgehard.

“Lach, leef, Loef”

Wilt u zich direct inschrijven of liever eerst contact met ons opnemen? Dat kan gemakkelijk via onze website!

Libelle Staand Loef Mondzorg